Op verhaal komen

Coaching is het meest gangbare woord als iemand hulp of ondersteuning zoekt. Wij hebben het over ‘op verhaal komen’. Diep ademhalen en het verhaal vertellen. We luisteren en bewegen mee. Luisteren, verkennen en zoeken naar perspectief. De zoektocht naar het eigen troostend en helend vermogen. Een proces waarin zachtheid en verbinding voorop staan. Vertrouwen in de ander. Op verhaal komen kan op verschillende manieren. Het verhaal vertellen tijdens een wandeling, samen een fietstocht maken of schrijvend. Een ontmoeting op je werk, in onze praktijk of gewoon bij je thuis. De plek die het meest comfortabel voelt. Vertel en kom op verhaal.

Het eerste kennismakingsgesprek is een wederzijdse verkenning van verwachtingen. Daarna is het vrij hoeveel ontmoetingen nodig zijn. Meestal geven vijf ontmoetingen voldoende steun en vertrouwen.

Onze manier van werken:

  1. luisteren en op verhaal komen
  2. verkennen hoe het leven weer vorm kan krijgen
  3. zoeken naar hulpbronnen, rolmodellen en steun vanuit eigen sociale netwerk
  4. bewegen op eigen kracht en veerkracht
  5. verwerven van perspectief en een nieuwe stip op de horizon

Voor wie? Als je merkt dat je niet verder komt en stil staat na het verlies. Denk aan het verliezen van je baan, afnemende gezondheid of het verlies een dierbare geliefde.